Linekurver og forsyns – bokser – hvordan å lage dem selv

En stamp er et rundt trau, avsagd fat eller stor murerbøtte med eller uten en kant av gummi / hard-skum profil for som krokene festes i. Dette brukes når forsynet er festet direkte til svivler på hovedlinen. Når du bruker snap-on forsyn (hvor forsynet er festet til hovedlinen med en klips, i den avstand du ønsker) oppbevarer du forsynet i en boks og hovedlinjen i et trau uten gummikant. Klips kan også sitte på lina i stampen on du bruker teineløfter til haling, eller om din linehaler tillater klipsen å passere.

Stamper har et stort volum som koster mye penger å transportere. Standard stamp er et hardt PVC-trau 60cm i diameter og 25 cm høy. De har kapasitet til 1000 meter med 1.4mm line og 200 krok. Vi selger disse kurvene, både for kunstig agn og for ferskt agn. Kroker med kunstig agn er festet inn i en kant av hardt skum og kurven har plass til 200 krok. Når du bruker ferskt agn, foretrekker vi å selge en gummi kant med spor for egnede kroker til å henge utenfor kurven. Slik kurv kan holde 150 kroker i sporene.

Forsyns - bokser

En forsynsboks er en firkantet boks med lokk, av den typen som lagrer have-puter. Galvaniserte gjenge-stenger med 5-6mm diameter settes inn på hver øvre side av boksen. Hver ende av gjengestangen er avsluttet med en syrefast mutter (rundhodet) på utsiden og en normal mutter på innsiden. Forsynene, som kan være fra 50cm til 15 meter lange, er montert som følger:

  1. Snapsen sneppes på gjenge-stangen
  2. Senen legges inn i boksen
  3. Kroken hukes inn i snapsen.

Når du setter linen, tas hvert forsyn ut av boksen (start med den siste du monterte) slipp kroken og senen i vannet og sett på snapsen på linen. Når linen tas inn, tas snapsen av linen og settes tilbake i boksen. Forsyn med fisk legges rett i en bøtte og kroken tas ut senere.