Krokvalg på en forenklet måte

Yrkesfiskere har et langt mer avslappet forhold til kroker enn sportsfiskere. De gjør enkle valg, og det fungerer for dem.

 1. Krok med ring, øye eller flat
  Kroker med ring er i dag begrenset til kroker for store pelagiske fisker. Når du monterer kroken til senen, vil krok med ring bevege seg bedre i vannet og tiltrekke seg mer fisk. Krok med flat ende er raskere å montere, disse krokene er også rimeligere enn kroker med øye. Våre arbeidere kan montere opptil 200 kroker per time. Hvis du foretrekker å montere forsyn med hylser, kan krok med flat ende ikke benyttes. Montering med hylser krever et øye. Hylse-monterte kroker gir et 30-35% sterkere forsyn enn med en knute, en knute reduserer senens bruddstyrke med 40-50%
 2. Materiale:
  Yrkesfiskere bruker ikke dyre kroker. Unntaket er krok montert med hylser, hvor krok og forsyn skal vare. Knute-montert krok kan byttes daglig og en krok fisker bare en gang. Kommersielle kroker er priset til en tredjedel av en kvalitets - krok - men de like effektive på de første 3-5 fisketurer. Etter det, vil den kommersielle kroken ruste, med en hastighet av 3-4 ganger raskere enn en kvalitets-krok. Karbonstål - kroker kommer i to versjoner, en gang dyppet i tinn (billig) og en som er dyppet (fortinnet) to ganger, som f. eks. Mustad. Karbonstål er sterkere enn rustfritt stål, små og tynne kroker av rustfritt stål vil bli for veikt.
 3. Ytelse:
  En kommersiell og billig krok og en 3-4 ganger dyrere krok har samme penetrasjon de første 3-5 ganger av fiske. Faktum er at også de dyre kroker mister sin skarphet lenge før det begynner å ruste. For kommersielt linefiske, dyre kroker lønner seg ikke. De store produsentene av alle typer kroker har utviklet riktig fleksibilitet slik at styrke og fleksibilitet ikke er et stort problem når du velger krok.
 4. Type:
  Alle typer krok fisker, så lenge de passer inn i munnen på fisken. Det viktigste valget er å velge en rett krok (type Sea Bent) eller en krok med offset / twist (Kirby, Pico de Loro) En rett krok vil gå ned i magen på fisken, og en vridd krok vil festes i siden av munnen. Derfor bør rette kroker benyttes for fisk med svak munn siden en vridd krok lettere vil bli bli dratt ut av munnviken. I linefiske, kan en fisk være levende på kroken under hele fiskeperioden, i motsetning til sportsfiske eller juksa-fiske der fisken er brakt ombord minutter etter at den
  sitter på kroken.